Wie ben ik

Ik ben Marieke van de Vijver (1981), en ben BIG geregistreerd GZ psycholoog in Haarlem. In 2005 ben ik cum laude afgestudeerd in klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds mijn afstuderen heb ik verschillende postdoctorale opleidingen gedaan. In 2007 heb ik de inleiding in cognitieve gedragstherapie gevolgd, en in 2008 heb ik het verdiepende gedeelte afgerond. In 2008 heb ik de Inleiding in de psychotherapeutische systeemtherapie gevolgd. Van 2008 tot 2010 heb ik de tweejarige opleiding gevolgd tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Ik heb vervolgens de opleiding gevolgd tot EMDR therapeut, en sinds 2013 ben ik gekwalificeerd als ‘EMDR-practitioner’ (Europees erkend specialist in EMDR-behandelingen). In   2017 heb ik de inleiding en verdieping Schematherapie gedaan.

Veel (lange) opleidingen heb ik gedaan tijdens mijn werk in verschillende instellingen. Zo heb ik naast theoretische kennis ook veel ervaring kunnen opdoen, en heb ik kunnen leren van verschillende deskundige collega’s. Ik heb allereerst gewerkt in een instelling voor ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie. Hierna ben ik gestart met behandelen van volwassenen, en heb ik de kindertak opgezet voor een instelling voor ambulante GGZ in Utrecht. Daarna heb ik als hoofdbehandelaar gewerkt in een innovatieve instelling waar veel ggz problematiek werd behandeld. Daarna heb ben ik als klinisch docent een aantal jaar verbonden geweest aan de Universiteit van Amsterdam voor ik de stap heb gemaakt naar mijn eigen praktijk.

Ik houd met plezier mijn vakkennis bij door het regelmatig bijwonen van congressen en studiedagen en het lezen van vakliteratuur.

Zie hier voor mijn werkwijze.

BIG registratienummer: 69913653725
AGB praktijk:  94-059853
AGB persoon: 94-011704