Aanmelding

U kunt zich rechtstreeks of via de huisarts aanmelden. Voor -vrijblijvende- informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen, tel. nummer: 06-42 31 66 08. Het is niet altijd mogelijk om u direct te woord te staan, maar als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Ook kunt u zich per e-mail aanmelden: info@vandevijver-psycholoog.nl.

Stap 1: Telefonische intake
Wanneer u zich aanmeldt zal ik allereerst even telefonisch contact met u hebben. In dit gesprek hoor ik graag wat uw vraag is en wat ik voor u zou kunnen betekenen. Ik zal dan een paar vragen stellen om in te schatten of u bij mij aan het juiste adres bent. Als dat zo is, maken we zo snel mogelijk een afspraak. Mocht dat niet het geval zijn, dan denk ik met u mee waar u het best geholpen kunt worden.

Vergoede zorg / verwijsbrief huisarts
Voor vergoede zorg is een verwijzing van de huisarts nodig. Deze moet vóór de eerste afspraak zijn uitgeschreven, u kunt de brief vooraf naar mij mailen of meenemen naar de eerste afspraak. Meer informatie over de eisen die de verzekeraars stellen aan de verwijsbrief zie Kosten. Bij niet vergoede zorg is geen verwijsbrief van de huisarts of DSM-V classificatie nodig.

Stap 2. Intakegesprek
Wanneer in het telefonisch contact naar voren komt dat u bij mij op de juiste plek lijkt te zijn voor uw vraag, dan plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek. In overleg wordt gekeken of u alleen komt of dat het prettig is als daar anderen (bijvoorbeeld partner of gezinsleden) bij aanwezig zijn. In dit eerste gesprek worden de klachten geïnventariseerd en – in overleg – behandeldoelen en werkwijze bepaald. Voor werkwijze zie ‘Wie ben ik.