Online Therapie

Vanwege het Corona virus wordt gevraagd om zo veel mogelijk afstand te houden van anderen om verspreiding te voorkomen. Ik wil daar graag aan meewerken om ouderen en kwetsbare mensen te beschermen en overbelasting van de medische zorg te voorkomen. En daarom bied ik ook behandeling online aan.

Beeldbellen
Het was even wennen, maar inmiddels heb ik al veel therapiegesprekken via beeldbellen gedaan. Ook via beeld kan je een fijn contact vinden, van waaruit we inhoudelijk belangrijke stappen kunnen zetten naar waar je naartoe wil. Zelfs traumaverwerking zoals met EMDR kan heel goed online. Ik heb een beveiligde beeldverbinding vanuit het patiëntendossier van Online-DBC.

Hoe werkt dat? Ik stuur je per mail een linkje, tien minuten voor de start van de afspraak. Als je daarop klikt, kom je in het gesprek. Het is belangrijk om op deze link te klikken vanuit Google Chrome, omdat er vanuit andere browsers soms verbindingsproblemen ontstaan. Kan je vooraf alvast checken of je camera en microfoon aanstaan? Het prettigste is via een desktop of laptop, maar via tablet of mobiel kan ook. Misschien kan je vooraf al even kijken waar je die neerzet, misschien op een paar boeken om elkaar meer te zien dan de hoeken van het plafond erachter.

E-health programma’s
Naast de (beeld)gesprekken waarbij we gericht ingaan op wat voor jou van belang is, kan ik ook verschillende e-health programma’s aanbieden. Dat zijn behandelmodules waarmee je zelf aan de slag kan thuis. Het bevat uitleg (in filmpjes of woorden) en opdrachten/oefeningen die je kunt doen. Een aantal van de 98 beschikbare modules zijn: Piekeren, Sociale Angst, Omgaan met emoties, Zelfbeeld, Zelfcompassie (hoe je jezelf kan leren kalmeren bij stress), Relatieboost, en afgelopen jaar zijn ook de modules ‘Omgaan met Corona-stress en Thuiswerken’ toegevoegd.

Kosten.
De kosten en vergoeding zijn bij online behandeling hetzelfde als bij live gesprekken.