Online Therapie

In corona tijd ben ik begonnen met het aanbieden van online therapie. Dit bleek verrassend goed te werken, waardoor het ook in deze tijd mogelijk blijft.

Beeldbellen
Het was even wennen, maar inmiddels heb ik al veel therapiegesprekken via beeldbellen gedaan. Ook via beeld kan je een fijn contact vinden, van waaruit we inhoudelijk belangrijke stappen kunnen zetten naar waar je naartoe wil. Zelfs traumaverwerking zoals met EMDR kan goed online. Ik heb een beveiligde beeldverbinding vanuit het patiƫntendossier van Zorg GGZ.

Hoe werkt dat? Ik stuur je per mail een linkje, tien minuten voor de start van de afspraak. Als je daarop klikt, kom je in het gesprek. Het is belangrijk om op deze link te klikken vanuit Google Chrome, omdat er vanuit andere browsers soms verbindingsproblemen ontstaan. Kan je vooraf alvast checken of je camera en microfoon aanstaan? Het prettigste is via een desktop of laptop, maar via tablet of mobiel kan ook. Misschien kan je vooraf al even kijken waar je die neerzet, misschien op een paar boeken om elkaar meer te zien dan de hoeken van het plafond erachter.

E-health programma’s
Naast de (beeld)gesprekken waarbij we gericht ingaan op wat voor jou van belang is, kan ik ook verschillende e-health programma’s van Embloom aanbieden. Dat zijn behandelmodules waarmee je zelf aan de slag kan thuis. Het bevat uitleg (in filmpjes of woorden) en opdrachten/oefeningen die je kunt doen bij verschillende klachten.

Kosten.
De kosten en vergoeding zijn bij online behandeling hetzelfde als bij live gesprekken.