Voluit leven

Heb je last van piekeren, onzekerheid, angsten, sombere momenten of slaapproblemen? En dat misschien zelfs al langere tijd, zonder dat allerlei inspanningen groot verschil hebben gemaakt? Misschien heb je ook wel deze gedachte: ‘als ik naar een therapeut ga, dan verdwijnen mijn klachten en kan ik eindelijk doen wat ik belangrijk vind in het leven’. Maar wat als je dit zou omkeren, wat als je het leven zou gaan leiden dat je wil, en daarbij leert omgaan met de lastige gevoelens die dit met zich meebrengt?

Deze methode zullen we in mei aanbieden als groepstherapie waarbij we werken met acceptance and commitment therapy (ACT), een derde generatie cognitieve gedragstherapie. Volgens de ACT hoort lijden bij het leven. Je kunt wél kijken hoe je met leed kunt omgaan, zodat je klachten je niet verhinderen om te doen wat je echt belangrijk vindt. Wij werken met de uitgewerkte methodiek van Voluit Leven, geschreven door Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.

Voor wie?
Eigenlijk voor iedereen die klachten heeft en wil leren hier op een andere manier mee om te gaan. De groep bestaat uit acht deelnemers. Wanneer er sprake is van posttraumatische stressklachten dan is deze groepscursus niet geschikt (dan is een individuele behandeling met EMDR effectiever). In een telefonisch consult zal samen worden ingeschat of deze cursus geschikt is voor je.

Door wie?
Ik geef de groepsbehandeling met Barbara Oomens de Ligt. We zijn beiden geregistreerd GZ-psycholoog en al jaren bekend met het werken met ACT.

Wanneer?:
De groepstherapie bestaat uit 8 sessies van 2 uur, van 19.00u tot 21.00u. Na de vakantie is er een terugkom avond.

Data:

  • Maandag 6 mei
  • Maandag 13 mei
  • Maandag 20 mei
  • Maandag 27 mei
  • Maandag 3 juni
  • Maandag 17 juni ( NB: dat is 2 weken later, 10 juni is Pinksteren)
  • Maandag 24 juni
  • Terugkomdag maandag 2 september

Locatie?
De groep zal gegeven worden op de praktijk van Barbara in Heemstede, Heemsteedse Dreef 38.

Kosten
Met een verwijzing van de huisarts naar de basis GGZ, worden de kosten vergoed door de verzekeraar, het percentage van vergoeding hangt af van of we een contract hebben met uw verzekeraar en de polis. Een eventueel nog openstaand eigen risico wordt door de verzekeraar verrekend.

Aanmelden?

Stuur een mailtje naar info@vandevijver-psycholoog.nl of naar barbara@denieuwedreefpsychotherapie.nl. Wij nemen dan contact op en zullen samen met jou een eerste inschatting maken of deze groep past bij wat je nodig hebt. Als dat zo is plannen we een intakegesprek.